Prof.mr. Pieter van Vollenhoven bevorderd

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven is vrijdag 26 april 2019 door de Commandant Luchtstrijdkrachten Luitenant-generaal J.D. Luyt en Chef Militaire Huis van Zijne Majesteit de Koning Schout-bij-nacht L.H.I. Brummelaar bevorderd tot Commodore titulair van de Koninklijke Luchtmacht. De heer Van Vollenhoven heeft de afgelopen 45 jaar een bijzondere bijdrage geleverd aan de Nederlandse krijgsmacht en aan de Koninklijke Luchtmacht in het bijzonder. De bevordering vond plaats op vliegbasis Gilze-Rijen in het bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en Zijne Hoogheid Prins Pieter-Christiaan.  

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Ministerie van Defensie
Commandant Luchtstrijdkrachten Luitenant-generaal J.D. Luyt en Chef Militaire Huis Schout-bij-nacht L.H.I. Brummelaar voorzien prof. mr. Pieter van Vollenhoven van de nieuwe onderscheidingstekens.

Tijdens zijn dienstplicht werkte de heer Van Vollenhoven in 1966 bij de Juridische Afdeling Staf Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten in Den Haag. In 1967 volgde hij op de vliegbasis Gilze-Rijen de Vliegersopleiding Klein Militair Brevet. Een jaar later werd hij benoemd tot Reserveofficier vlieger bij het 300 Squadron op vliegbasis Deelen. In 2005 werd de heer Van Vollenhoven bevorderd tot reserve Kolonel van de Koninklijke Luchtmacht. De heer Van Vollenhoven is daarnaast adjudant in buitengewone dienst van Zijne Majesteit de Koning.