Koningin Máxima aanwezig bij lancering Schuldenlab Almelo

Hare Majesteit Koningin Máxima is op woensdagmiddag 19 juni 2019 aanwezig in Almelo bij de lancering van Schuldenlab Almelo. Schuldenlab Almelo zet zich lokaal in om te zorgen voor een schuldenzorgvrije stad. Het initiatief is een afgeleide van de eerder gelanceerde Stichting SchuldenlabNL dat zich inzet om kwetsbare groepen schuldenzorgvrij te maken waardoor zij weer grip krijgen op hun financiële en persoonlijke situatie en zij hun toekomst weer positief tegemoet kunnen zien.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Lenneke Lingmont
Koningin Máxima is bij de lancering van Schuldenlab Almelo.

Schuldenlab Almelo is net als Stichting SchuldenlabNL een samenwerkingsverband. Partners uit de publieke en private sector zoeken samen naar innovatieve oplossingen voor de schuldenproblematiek en passen bewezen oplossingen toe. De Doorbraakmethode is één van oplossingen in Almelo die zichzelf heeft bewezen. Met de Doorbraakmethode wordt gecoördineerd en gericht hulp geboden aan kwetsbare gezinnen. Deze gezinnen kampen langdurig met een combinatie van uiteenlopende problemen, zoals financiële problemen, dreigende huisuitzetting, gezondheidsklachten of alcohol- en drugsverslaving. Na een succesvolle pilotfase in Almelo wordt het aantal gezinnen dat hulp krijgt via de Doorbraakmethode uitgebreid van 25 naar 375 gezinnen. Om deze gezinnen te ondersteunen is een samenwerkingsverband opgezet met onder andere de gemeente Almelo, Sociaal Hospitaal (SOHOS) en ING.

Voorafgaande aan de lancering spreken onder andere wethouders van Almelo en kwartiermaker SchuldenlabNL over schuldenproblematiek en mogelijke oplossingen. Aansluitend wordt Schuldenlab Almelo gelanceerd in aanwezigheid van Koningin Máxima door de vertegenwoordigers van de publieke en private deelnemende partijen. Na afloop van de lancering spreekt Koningin Máxima met enkele partners en ervaringsdeskundigen.

Eind 2018 is SchuldenlabNL gelanceerd in aanwezigheid van Koningin Máxima (RVD-persbericht nr. 268). Tijdens deze lancering sprak de gemeente Almelo uit een lokaal Schuldenlab op te willen zetten.

RVD, nr. 136

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Lenneke Lingmont
Schuldenlab Almelo wordt in aanwezigheid van Koningin Máxima gelanceerd door de vertegenwoordigers van de publieke en private deelnemende partijen.