Programma staatsbezoek Indonesië aangepast

Op maandag 9 maart heeft een bootongeluk plaatsgevonden op de rivier in het Sebangau National Park op het eiland Kalimantan. Het ging om twee boten van Indonesische organisaties, die een onderdeel van het staatsbezoek aan het voorbereiden waren. Bij het ongeluk zijn meerdere dodelijke slachtoffers gevallen en mensen gewond geraakt. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zouden dit park donderdag bezoeken.

Het Koninklijk Paar is geschokt en leeft intens mee met nabestaanden van de slachtoffers en de gewonden. Aan president Widodo van Indonesië is hun medeleven overgebracht.

Uit respect voor de nabestaanden van de slachtoffers zal het programma van het staatsbezoek worden versoberd. Nadere details volgen in de loop van dinsdag 10 maart.

RVD, nr. 48