Prof. mr. Pieter van Vollenhoven geeft startsein Open Monumentendag

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opent op donderdag 10 september de BankGiro Loterij Open Monumentendag. Professor Van Vollenhoven geeft door middel van een video-opname het startsein aan Nederlandse monumenten om op zaterdag 12 en zondag 13 september gratis hun deuren (digitaal) te openen voor publiek. De opnames van de video vonden plaats in de gemeente Stichtse Vecht.

Open Monumentendag trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers en maakt onderdeel uit van de European Heritage Days, de Europese Monumentendagen. Vanwege de maatregelen omtrent de uitbraak van het coronavirus zijn er dit jaar naast diverse fysieke openstellingen van monumenten ook digitale programmaonderdelen. Zo’n 2500 monumenten doen mee aan deze 34e editie van Open Monumentendag.

Elk jaar in het tweede weekend van september wordt de Open Monumentendag georganiseerd om de publieke belangstelling en het draagvlak voor het behoud van monumenten te vergroten. Open Monumentendag werkt hiervoor samen met sponsor de BankGiro Loterij.

RVD, nr. 151