Koning bezoekt Noord/Zuidlijn

Zijne Majesteit de Koning heeft op vrijdagmiddag 25 september een werkbezoek gebracht aan de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. De Noord/Zuidlijn, officieel metro 52, werd in juli 2018 in gebruik genomen en loopt over een lengte van 9.7 kilometer via acht stations van Amsterdam-Noord naar station Amsterdam Zuid.

Op metrostation Europaplein sprak de Koning met onder meer een reiziger en een operationeel medewerker van het GVB over hun ervaringen met de Noord/Zuidlijn. Vervolgens vertrok de Koning met de metro richting station Rokin voor een rondleiding. Tijdens de opgravingen en boorwerkzaamheden aan de metrolijn zijn er diverse archeologische vondsten gedaan die op station Rokin tentoongesteld worden. Na de rondleiding ging Koning Willem-Alexander naar metrostation Noord. Hier sprak hij met diverse betrokkenen van onder meer het GVB, de gemeente Amsterdam en OV Metropoolregio Rotterdam Den Haag over de geleerde lessen van de Noord/Zuidlijn voor toekomstige complexe infrastructurele projecten.

Het werkbezoek vond plaats naar aanleiding van het thema van de Nieuwjaarsontvangst van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in januari dit jaar. Naast enkele honderden gasten die de Nederlandse samenleving representeren, waren ook vertegenwoordigers uit het openbaar vervoer genodigd. In december 2019 bracht de Koning in dit kader in Assen al een werkbezoek aan het OV-Bureau Groningen Drenthe en Publiek vervoer Groningen Drenthe (zie RVD-persbericht nr. 296).

Tijdens het werkbezoek zijn de algemeen geldende richtlijnen voor bijeenkomsten in acht genomen.

RVD, nr. 178