Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020 uit aan ISH Dance Collective

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt op maandagmiddag 23 november in Amsterdam de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020 uit aan ISH Dance Collective. Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland.

ISH Dance Collective maakt al ruim twintig jaar multidisciplinaire voorstellingen en educatieprogramma’s. Zo verbindt de organisatie uiteenlopende groepen met elkaar. Het Cultuurfonds heeft de prijs aan ISH Dance Collective toegekend vanwege hun vernieuwing in de podiumkunsten door kunstvormen op een unieke manier te combineren en de samenleving zo mooier te maken. Aan de Cultuurfonds Prijs is een bedrag van 150.000 euro verbonden.

De eerdere winnaars van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs zijn onder meer Vereniging de Hollandsche Molen (2019), Reinbert de Leeuw (2018), Geert Mak (2017), Heddy Honigmann (2016) en Francine Houben (2015). Het Prins Bernhard Fonds vierde eerder dit jaar haar tachtig jarig jubileum (zie RVD-persbericht nr. 177). Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleert het fonds jaarlijks meer dan 3.500 projecten door het hele land.

Tijdens de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

RVD, nr. 223