Koningin Máxima bij bijeenkomst nlgroeit in Gouda

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend 2 december deelgenomen aan een bijeenkomst van nlgroeit bij Grant Thornton in Gouda. Nlgroeit is een platform waar ondernemers elkaar helpen om hun volgende groeistap te zetten. Koningin Máxima nam deel in haar hoedanigheid als lid van het Nederlands Comité van Ondernemerschap, ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om duurzame groei van het midden- en kleinbedrijf te stimuleren.

Nlgroeit richt zich op het verbeteren van ondernemerschap binnen het midden- en kleinbedrijf. ‘Groeiambassadeurs’ bijvoorbeeld zetten hun ervaringen in om andere ondernemers te helpen hun bedrijf verder te laten groeien. Er zijn al meer dan 1.700 ondernemers aan een mentor gekoppeld. Nlgroeit richt zich op ondernemers met een minimale omzet van 1 miljoen euro per jaar en is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Kamer van Koophandel, Stichting NLevator en NL2025.

Na presentaties over de staat van het midden- en kleinbedrijf in Nederland nam Koningin Máxima deel aan diverse brainstormsessies. Tijdens deze sessies stond de rol die nlgroeit kan spelen in het toekomstig groeilandschap van Nederland centraal en werd daarnaast gesproken over welke bijdrage het platform kan leveren om ondernemingen in tijden van crisis te laten ontwikkelen.

Tijdens de bijeenkomst zijn de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

RVD, nr. 243