Koningin Máxima spreekt online met gouverneur centrale bank Mexico

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 19 januari in haar VN-functie een virtueel gesprek met gouverneur Alejandro Díaz de León van de Banco de México over de nationale strategie voor financiële inclusie (NFIS) die in maart 2020 gelanceerd werd.

Het gesprek met de gouverneur van de centrale bank is een vervolg op de online gesprekken die Koningin Máxima op 17 december vorig jaar had met minister Herrera Gutiérrez van Financiën van Mexico en president Graf Noriega van de Comisión Nacional Bancaria y de Valores (RVD-bericht 262, 2020). Zij bespraken het belang van digitale financiële dienstverlening en financiële gezondheid. Ook werd ingegaan op hoe de NFIS kan bijdragen aan betere toegang tot en gebruik van financiële diensten voor achtergestelde groepen, zoals mensen met een laag inkomen, vrouwen, kleine ondernemingen en boerenbedrijven voor betere kansen op economische ontwikkeling.

RVD, nr. 14