Koningin Máxima neemt online deel aan paneldiscussie bij Wereld Economisch Forum, Davos Agenda 2021

Hare Majesteit Koningin Máxima neemt vanmiddag, maandag 25 januari, in haar VN-functie virtueel deel aan een paneldiscussie bij het evenement Resetting Digital Currencies tijdens het Wereld Economisch Forum (WEF), Davos Agenda 2021. Deze digitale top is een aanvulling op de jaarvergadering van het WEF in Davos die door de coronacrisis is uitgesteld naar eind mei en dan plaatsvindt in Singapore. De Davos Agenda 2021 heeft als thema A Crucial Year to Rebuild Trust en wordt van maandag 25 tot en met vrijdag 29 januari 2021 gehouden.

Koningin Máxima zit samen met de gouverneur van de Bank of England, de CEO van Western Union en de voorzitter van beleggingsadviesbureau North Island & North Island Ventures in een panel over de verschuiving van fysiek naar digitaal geld. Als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) bespreekt zij hoe nieuwe digitale geldvormen zouden kunnen bijdragen aan betere toegang tot en veilig gebruik van financiële diensten. Koningin Máxima neemt tijdens de digitale top ook deel aan een besloten virtuele bijeenkomst van het online betaalsysteem PayPal.

In het najaar van 2020 werd Koningin Máxima lid van de Steering Committee of the Digital Currency Governance Consortium van het WEF. Deze stuurgroep brengt  besluitvormers uit de publieke en private sector bijeen om de kansen en risico’s van wereldwijde digitale valuta te onderzoeken, om gemeenschappelijke oplossingen te vinden voor belemmeringen bij de invoering hiervan en om marktefficiëntie te creëren. Koningin Máxima is gevraagd vanwege haar ervaring met inclusieve financiering om de kansen op economische en sociale ontwikkeling voor met name arme mensen te vergroten.

RVD, nr. 22