Prinses Laurentien leest voor tijdens start Nationale Voorleesdagen 2022

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden leest op woensdagochtend 26 januari voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt in Integraal Kind Centrum het Duet in Uithoorn. Het Voorleesontbijt is de aftrap van de Nationale Voorleesdagen.

De Prinses leest voor uit ‘Maar eerst ving ik een monster’, dat door een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten is verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Het boek is geschreven door Tjibbe Veldkamp en geïllustreerd door Kees de Boer en gaat over een jongetje dat monsters verzint die hij moet vangen voor hij gaat slapen. De verteller die het jongetje naar bed probeert te brengen doet pogingen om het verhaal af te ronden maar dat lukt niet zo goed omdat er steeds meer is om te vangen.

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en is een project van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. De doelstelling van de Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen tot 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen. Tijdens de Voorleesdagen worden de voordelen van (voor)lezen benadrukt, waaronder het positieve effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip. De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari.

RVD, nr. 12