Prinses Margriet neemt medailles Invictus Games in ontvangst

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden neemt vrijdagmiddag 18 maart in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg de eerste medailles in ontvangst die tijdens de Invictus Games zullen worden uitgereikt. De medailles zijn ontworpen en geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt. De Invictus Games, een internationaal sportevenement voor lichamelijk en psychisch gewonde militairen, vinden van 16 tot en met 22 april plaats in het Zuiderpark in Den Haag. Prinses Margriet is erevoorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Invictus Games Den Haag 2020 en zal bij de openingsceremonie van de Invictus Games aanwezig zijn. Zijne Majesteit de Koning woont de sluitingsceremonie bij.

Tijdens de bijeenkomst in het Nationaal Militair Museum worden korte toespraken gehouden door de locoburgemeester van Den Haag en de voorzitter van het organisatiecomité Mart de Kruif. De Koninklijke Nederlandse Munt geeft een toelichting op het maakproces en het design van de medailles. De Muntmeester overhandigt vervolgens de gouden, zilveren en bronzen medailles aan Prinses Margriet, die ze namens de organisatie in ontvangst neemt. Een Nederlandse deelnemer die reeds aan eerdere edities heeft deelgenomen, vertelt aansluitend over de betekenis van het winnen van medailles tijdens de Invictus Games. Naderhand ontmoet de Prinses leden van het bestuur en de Raad van Toezicht van de Invictus Games Den Haag 2020.

De Invictus Games zijn in het leven geroepen door Prins Harry, de Hertog van Sussex, om door middel van sport herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor gewonde militairen en veteranen. De Invictus Games zouden oorspronkelijk in 2020 in Den Haag plaatsvinden, maar zijn door de coronapandemie meermaals uitgesteld.

RVD, nr. 69