Prinses Laurentien aanwezig bij viering Europe Day in Amsterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is maandagavond 9 mei aanwezig bij de viering van Europe Day in De Balie in Amsterdam en houdt een toespraak. In heel Europa wordt jaarlijks op 9 mei de eenheid van het continent gevierd. Sinds 2019 organiseert de European Cultural Foundation (ECF), waarvan Prinses Laurentien president is, Europe Day vanuit Amsterdam.

In De Balie komen beleidsmakers, auteurs en vertegenwoordigers van de culturele sector bij elkaar voor een programma met lezingen, debatten en talkshows. Het vieren van de eenheid in Europa staat dit jaar door de oorlog in Oekraïne in een ander daglicht. Centraal staan de actuele vraagstukken en ontwikkelingen op het gebied van cultuur en solidariteit in Europa en met Oekraïne. Het programma in De Balie is ook te volgen via een livestream.

ECF ondersteunt culturele initiatieven die het mogelijk maken om Europa te delen, te beleven en te verbeelden.

RVD, nr. 119