Koninklijk Paar bij diner handelsbezoek Deens Kroonprinselijk Paar gericht op energietransitie en digitale gezondheidszorg

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn maandagavond 20 juni in de Grote Kerk in Den Haag aanwezig bij een diner ter gelegenheid van een tweedaags handelsbezoek aan Nederland van Hunne Koninklijke Hoogheden Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary van Denemarken. Het Deens Kroonprinselijk Paar leidt een handelsdelegatie gericht op energietransitie en digitale gezondheidszorg.

Bij het diner zijn Deense en Nederlandse bedrijven en betrokken overheden aanwezig, onder meer op het gebied van stadsverwarming, energie-efficiëntie, windenergie op zee, waterstof en digitale gezondheidszorg. Kroonprins Frederik houdt een toespraak.
 
Nederland en Denemarken hebben beide ambitieuze klimaatdoelstellingen en investeren in duurzame energievoorzieningen zoals windenergie en waterstof, waar in de samenwerking met Denemarken zeer goede mogelijkheden voor bestaan. Daarnaast staan Nederland en Denemarken vooraan in het ontwikkelen en toepassen van digitale oplossingen en nieuwe medische technologie, maar hier liggen ook verschillende uitdagingen. Samenwerking op het terrein van digitale gezondheidszorg kan het hoofd bieden aan deze toekomstige uitdagingen.
 
Minister-president Rutte houdt maandagochtend bij de openingsbijeenkomst een korte toespraak over de Deens-Nederlandse samenwerking op het gebied van groene en innovatieve oplossingen.

RVD, nr. 187