Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig bij ceremonie In Our Fathers’ Footsteps

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn woensdagmiddag 14 september aanwezig bij een ceremonie van In Our Fathers’ Footsteps in de Koninklijke Stallen van Paleis Het Loo in Apeldoorn. In Our Fathers’ Footsteps is een pelgrimage langs locaties die herinneren aan de Canadese bijdrage aan de bevrijding van Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Vanwege de coronapandemie is de pelgrimage twee jaar uitgesteld.

Negentig nazaten van Canadese veteranen besteden tijdens een tocht van dertien dagen onder meer aandacht aan de Slag om Arnhem en de Slag om de Schelde, bezoeken Canadese oorlogsbegraafplaatsen en lopen routes die hun voorouders in de oorlog hebben gelopen. Tijdens de ceremonie op 14 september wordt de Canadian Remembrance Torch ontstoken als symbool van de bevochten waarden vrijheid, vrede en vriendschap. De toorts wordt door de oude generatie en via Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven overgedragen aan de nieuwe generatie om de herinnering aan de Canadese bevrijders levend te houden. De Prinses houdt een korte toespraak. Na afloop ontmoeten de Prinses en de heer Van Vollenhoven de deelnemers en spreken zij met hen over de pelgrimage en over de bijdrage van de Canadezen aan de bevrijding.

RVD, nr. 218