Staatsbezoek Griekenland

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Katerina Sakellaropoulou een staatsbezoek aan Griekenland. Het bezoek vindt plaats van maandag 31 oktober tot en met woensdag 2 november in Athene en Thessaloniki.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de goede bilaterale betrekkingen tussen beide landen.  Nederland en Griekenland zijn al ruim 40 jaar nauw met elkaar verbonden binnen de Europese Unie en 70 jaar binnen de NAVO. Tijdens het bezoek is er onder meer aandacht voor de samenwerking op het gebied van innovatie, duurzaamheid, migratie en mensenrechten en het partnerschap binnen de Europese Unie.

Het staatsbezoek kon eind 2021 niet doorgaan vanwege de coronapandemie en in maart dit jaar door het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. Het bezoek is beide keren in goed gezamenlijk overleg tussen Koning Willem-Alexander en president Sakellaropoulou uitgesteld.

RVD, nr. 237