Koningin Máxima en Prinses Beatrix bij concert van Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Klaus Mäkelä

Hare Majesteit Koningin Máxima en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix zijn vrijdagavond 25 november in Het Concertgebouw te Amsterdam aanwezig bij een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van zijn artistiek partner en toekomstig chef-dirigent Klaus Mäkelä. Koningin Máxima is beschermvrouwe van het orkest.

Mäkelä dirigeert de Vierde symfonie van Sibelius, gevolgd door Mozarts Requiem. De vocale bijdragen in het Requiem zijn van het Nederlands Kamerkoor en vier solisten. Na afloop van het concert maken Koningin Máxima en Prinses Beatrix kennis met Mäkelä.

De Finse dirigent Klaus Mäkelä (26) wordt beschouwd als een van de grootste talenten van zijn generatie. In juni maakte het Koninklijk Concertgebouworkest bekend dat het orkest en Mäkelä een tienjarige verbintenis zijn aangegaan. Mäkelä is met ingang van dit seizoen artistiek partner en wordt vanaf 2027 de achtste chef-dirigent in de geschiedenis van het orkest, dat in 1888 werd opgericht.

RVD, nr. 308