Koninklijk Paar luncht met uitblinkers

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben dinsdagmiddag 13 december 2022 in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie.

De zeventwintig genodigden hebben de afgelopen periode een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst & cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven.

Tot de genodigden behoorden deze keer onder anderen de winnaar van de Spinozapremie 2022, de Sociaal Werker van het Jaar 2022, de winnares van de Stevinpremie 2021, de Agrarisch Ondernemer 2022, winnaar van de Prijs Nederlandse Blaasmuziek 2022, de winnares van de Theo d’Or, de winnares van Media Oeuvre Award 2022, winnaar van de Gouden Zwaan en de zevenvoudig Nederlands Kampioen Tafeltennis.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen door het aanbieden van een uitblinkerslunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd. 

RVD, nr. 329