Koningin Máxima opent vernieuwde Van Gogh Village Museum

Hare Majesteit Koningin Máxima opent op dinsdagmiddag 16 mei het vernieuwde Van Gogh Village Museum in Nuenen. Van Gogh woonde tussen december 1883 en november 1885 in Nuenen en schilderde daar ongeveer een kwart van zijn oeuvre, waaronder zijn meesterwerk ‘De aardappeleters’. In het museum staat het leven en het werk van Van Gogh in deze periode centraal.

De tentoonstellingen in het museum belichten Van Goghs leven in Nuenen aan de hand van verhalen van zijn familie, vrienden en modellen. Het verhaal van zijn artistieke ontwikkeling en zijn studie naar kleur en licht brengen bezoekers dichter bij de kunstenaar. Naast een vaste tentoonstelling is er ook ruimte voor wisseltentoonstellingen. Nieuw in het museum is Vincents Lichtlab gericht op jonge bezoekers. Met technologie, kunst en creativiteit kunnen zij zelf de effecten van kleur en licht ontdekken. Het Lichtlab is in samenwerking met ASML ontwikkeld.

Van Gogh Village Nuenen werkt samen met andere Van Goghlocaties in Noord-Brabant onder de naam Van Gogh Brabant. In Zundert ligt de focus op de oorsprong van Van Gogh en zijn inspiratie en in Etten-Leur staat de passie van de schilder centraal. De drie locaties samen vertellen het wordingsverhaal van de schilder in Brabant onder de naam ‘Becoming Vincent’.

RVD, nr. 90