Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig bij nautische demonstraties World Maritime Rescue Congress

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven wonen zondagmiddag 18 juni aan boord van ss Rotterdam de nautische demonstratiedag bij van het World Maritime Rescue Congress 2023. Het congres vindt plaats van 18 tot en met 20 juni en wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de International Maritime Rescue Federation (IMRF), waarvan ook de KNRM lid is.

Tijdens de vijfde editie van het vierjaarlijkse World Maritime Rescue Congress komen opsporings- en reddingswerkers, bedrijven uit de nautische industrie en overheden samen om ervaringen uit te wisselen en de koers te bepalen voor de toekomst van maritieme opsporing en redding (SAR). Het thema van WMRC 2023 is ‘Op weg naar duurzame maritieme SAR – voortbouwend op onze geschiedenis om onze toekomst veilig te stellen’. Daarbij wordt inzicht gegeven in innovaties, technologieën en milieu-impact, wat kan helpen bij het vormgeven van toekomstige maritieme SAR-operaties. Prinses Margriet en professor Van Vollenhoven wonen tijdens de demonstratiedag de vlootschouw bij van alle deelnemende internationale en historische reddingboten en overige SAR-eenheden. Tevens bekijken zij de fly-by van de vliegende eenheden en de demonstratie van een reddingsoperatie. Daarnaast spreken zij verschillende betrokken experts.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij helpt en redt mensen in nood op het water. De KNRM heeft 45 reddingstations langs de kust. De 75 reddingboten worden bemand door 1400 vrijwilligers. De KNRM komt ruim 2500 keer per jaar in actie voor noodmeldingen waarbij meer dan vierduizend mensen worden geholpen of gered.

RVD, nr. 137