Prof. mr. Pieter van Vollenhoven bij landelijke opening van Open Monumentendag

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven is vrijdagavond 8 september in Zwolle aanwezig bij een deel van het landelijke openingsprogramma van de VriendenLoterij Open Monumentendag 2023. Het thema van de 37e editie van Open Monumentendag is ‘Levend Erfgoed’. Tijdens het weekend van 9 en 10 september openen in heel Nederland ruim vijfduizend monumenten gratis hun deuren voor publiek.

Professor Van Vollenhoven is aanwezig bij het programma in de Schepenzaal van het oude stadhuis van Zwolle en houdt hier een toespraak. Aansluitend vindt op het Grote Kerkplein de publieksopening plaats met live optredens van onder meer rappers, vertellers van het Zwols Vertellersgilde en acrobaten.

‘Levend erfgoed’ omvat onder andere culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen en die zij op hun beurt weer willen doorgeven aan volgende generaties. 

Stichting Nederland Monumentenland organiseert Open Monumentendag elk jaar in het tweede weekend van september. Samen met ruim driehonderd lokale comités en landelijk 18.000 vrijwilligers wil de organisatie Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk maken en de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor het behoud van monumenten vergroten.

RVD, nr. 195