Koningin Máxima bezoekt politienetwerk Roze in Blauw

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt dinsdagmiddag 3 oktober een werkbezoek aan het politienetwerk Roze in Blauw op de Politieacademie in Amsterdam. Het werkbezoek vindt plaats in het kader van Diversity Day. 

Na een korte introductie door een van de voorzitters van Roze in Blauw krijgt Koningin Máxima een aantal persoonlijke verhalen te horen van politiemedewerkers. Zij vertellen over hun ervaringen omtrent seksuele geaardheid of gender identiteit binnen de politie en daarbuiten. Vervolgens gaat Koningin Máxima in gesprek met studenten van de Politieacademie over hoe zij de cultuur binnen de politie ervaren. Tot slot neemt Koningin Máxima deel aan gesprekken over de maatschappelijke impact van Roze in Blauw. In deze gesprekken komen ook verhalen uit de praktijk aan bod, zoals de Roze Kameraden van Feyenoord en anti-homogeweld in Eindhoven. 

Roze in Blauw is het oudste politienetwerk en viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Roze in Blauw begon als interne emancipatiebeweging, maar is tegenwoordig een meer operationeel gericht netwerk om in contact te staan met de LHBTQI+ gemeenschap. Er zijn inmiddels Roze in Blauw-teams binnen alle organisatieonderdelen van de politie. Diversity Day is een initiatief van de SER Diversiteit in Bedrijf. De politie is een van de 206 organisaties die daaraan meedoen. 

RVD, nr. 232