Prinses Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Laurentien bij opening Holland Dance Festival

Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Laurentien der Nederlanden wonen woensdagavond 24 januari 2024 in Amare in Den Haag de opening bij van de negentiende editie van Holland Dance Festival.

Onder de titel ‘Future of Dance’ staat de openingsavond van Holland Dance Festival in het teken van jong danstalent en de toekomstige sterren van de danswereld. De avond wordt opgedragen aan Mavis Staines, directeur van Canada’s National Ballet School, vanwege haar inzet voor de toegankelijkheid van dans voor iedereen. Drie internationaal gerenommeerde juniorengezelschappen treden op: het eerste juniorenensemble ter wereld Ailey II uit New York, het eerste juniorenensemble in Nederland, NDT 2, van het Nederlands Dans Theater en de Junior Company van Het Nationale Ballet. Daarnaast zijn er optredens van jonge toptalenten van diverse internationale dansvakopleidingen. In totaal werken honderd dansers mee aan ‘Future of Dance’. Ook wordt de Jiří Kylián Ring uitgereikt aan een persoon die een belangrijke bijdrage levert aan de dans in Nederland.

Het Holland Dance Festival is van 24 januari t/m 17 februari 2024. Er zijn zestig voorstellingen geprogrammeerd in Den Haag, Delft, Tilburg en Rotterdam. In twintig verschillende producties tonen internationale gezelschappen, jonge talenten en dansers op de top van hun kunnen wat de hedendaagse dans te bieden heeft. Tevens biedt het festival educatieve activiteiten, workshops, een symposium en een amateurdansproductie. Zo wil Holland Dance Festival dans voor iedereen toegankelijk maken.

RVD, nr. 335