Koning opent Theater aan de Parade in Den Bosch

Zijne Majesteit de Koning opent op 1 maart het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch. Het oude theater sloot in 2020 haar deuren om plaats te maken voor het nieuwe pand dat gebouwd is op de historische fundamenten.

Koning Willem-Alexander opent het pand door het onthullen van een tablet van de Koperen Kees, een referentiepunt op het podium voor technici bij het plaatsen van het decor, licht en geluid. Daarnaast woont de Koning de openingsvoorstelling ‘Welkom Thuis’ bij. Hij krijgt een rondleiding door het nieuwe theater en gaat in gesprek met medewerkers en artiesten en met ondernemers die betrokken zijn bij de nieuwbouw. In een speciaal programma van strijkorkest Kamerata Zuid treden lokale en landelijke artiesten op die een band hebben met de stad én laten zien waarom het theater voor hen als een tweede thuis voelt. Zo brengt Flemming een nieuw nummer ’Dit is mijn stad’ ten gehore, speciaal geschreven voor ’s-Hertogenbosch. Ook treedt Karin Bloemen op en vertolkt de Bossche artieste Loïs van de Ven een nummer van Wim Kersten. Daarnaast is er ook aandacht voor theatergezelschappen, zoals Panama Pictures, Het Zuidelijk Toneel en MINOUX.

Theater aan de Parade wil een laagdrempelige cultuurvoorziening zijn in de stad waarbij iedereen kennis kan maken met cultuur en kunst in de breedste zin van het woord. Het theater is daarom niet alleen in de avond toegankelijk, maar ook overdag.

RVD, nr. 12