Ontvangst deelnemers Ambassadeursconferentie

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben op maandag 29 januari op Paleis Noordeinde in Den Haag de deelnemers van de Ambassadeursconferentie ontvangen. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven waren bij de ontvangst aanwezig, evenals minister Bruins Slot van Buitenlandse Zaken en minister Van Leeuwen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Van maandag 29 januari tot en met donderdag 1 februari vindt de jaarlijkse Ambassadeursconferentie plaats. Nederlandse topdiplomaten zoals ambassadeurs, permanente vertegenwoordigers en consuls-generaal die wereldwijd voor Nederland werken, zijn dan in Den Haag voor een werkconferentie over hoe zij de belangen van Nederland behartigen in het buitenland. Tijdens de Ambassadeursconferentie, die door het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt georganiseerd, verdiepen de diplomaten de contacten met de politiek, het bedrijfsleven, hulporganisaties, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties in Nederland.

RVD, nr. 24