Koningin Máxima bezoekt vijfjarig Codam Coding College

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt woensdagmiddag 29 mei het vijfjarig jubileum van Codam Coding College in Amsterdam. Codam is een onderwijsinstelling voor softwareontwikkeling die zich richt op het toegankelijker maken van technisch onderwijs voor ondervertegenwoordigde groepen, waaronder vrouwen en jongeren zonder startkwalificaties. Tijdens de viering op de campus houdt minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat een toespraak.

Koningin Máxima spreekt tijdens haar bezoek met studenten over hun opleiding en maakt een rondgang over de campus. In de afgelopen vijf jaar heeft Codam gewerkt aan diversiteit en inclusie in de technieksector en is de toename van het percentage vrouwelijke studenten verdubbeld.
Aansluitend woont Koningin Máxima de viering bij van het jubileum. 

Codam biedt een tweejarige opleiding tot software engineer, die toegankelijk is voor een zo groot mogelijke en diverse groep mensen. De toelating richt zich op het probleemoplossend vermogen en motivatie. Codam is gebaseerd op projectgestuurd peer-to-peer leren, waarbij studenten van elkaar leren in een omgeving zonder docenten. Zij werken zelfstandig en in groepen aan projecten. Meer dan 100 bedrijven hebben afgestudeerden van de onderwijsinstelling in dienst. 

Koningin Máxima heeft Codam vijf jaar geleden officieel geopend.

RVD, nr. 114