Koningin Máxima opent nieuw hoofdkantoor van dsm-firmenich

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagmiddag 30 mei het hoofdkantoor van dsm-firmenich in Maastricht. In 2023 fuseerde het Nederlandse DSM met het Zwitserse Firmenich. Het nieuwe bedrijf is actief op het gebied van gezondheid, voeding, persoonlijke verzorging en parfumerie. 

dsm-firmenich bouwt voort op ruim 100 jaar ervaring met wetenschappelijke innovaties. Duurzaamheid is een kernwaarde voor het bedrijf. De focus ligt op de productie van gezonde en smaakvolle voedingsingrediënten en producten voor persoonlijke verzorging en parfumerie. De bijeenkomst begint met een toespraak van de CEO van dsm-firmenich, gevolgd door de meesterparfumeur die een toelichting geeft op zijn werk. In een panelgesprek gaan de commissaris van de Koning in de provincie Limburg, de burgemeester en de kinderburgemeester van Maastricht in op het belang van bedrijven als dsm-firmenich voor de regio en de stad. 

Koningin Máxima opent aansluitend het hoofdkantoor, waarna zij een rondleiding krijgt. Het gebouw is een combinatie van een historisch pand en nieuwbouw dat voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. Tijdens de rondleiding krijgt Koningin Máxima uitleg over diverse aspecten van de bouw. Daarnaast worden de innovatieve toepassingen van een aantal producten gepresenteerd. Het bedrijf heeft vier divisies: Smaak, Textuur en Gezondheid; Voeding en Zorg; Parfumerie en Beauty; Diervoeding en Gezondheid. Ook ontmoet zij kinderen van een basisschool uit de buurt. Zij hebben onder meer een kunstwerk en opstel gemaakt over het thema duurzaamheid. Tot slot spreekt Koningin Máxima nog met een aantal medewerkers van het bedrijf. 

dsm-firmenich heeft wereldwijd circa 30.000 werknemers en is actief in bijna 60 landen. Er is een hoofdkantoor in Maastricht en in Kaiseraugust, Zwitserland. De hoofdvestiging van de divisie Smaak, Textuur en Gezondheid bevindt zich op de Biotech Campus Delft. 

RVD, nr. 128

Vergroot afbeelding Nieuw hoofdkantoor dsm-firmenich
Beeld: ©dsm-firmenich
Het nieuwe hoofdkantoor van dsm-firmenich.