Geloofsbrieven ambassadeurs Cyprus, Sri Lanka en Guatemala

Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 26 juni op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Republiek Cyprus, Zijne Excellentie dr. S. Attas, de ambassadeur van de Democratische Socialistische Republiek Sri Lanka, Hare Excellentie T.R.N. Gunasekera, en de ambassadeur van de Republiek Guatemala, Hare Excellentie A.C. Rodriguez Pineda.

De ambassadeurs worden met een galarijtuig opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De ambassadestaf rijdt mee in een blauw rijtuig. Bijrijders in galatenue begeleiden het galarijtuig. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. De ambassadeurs zijn gekleed in jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van de Koninklijke Marechaussee. De muziek wordt verzorgd door de Marinierskapel der Koninklijke Marine & Tamboers en Pijpers.

Er staan bij het Paleis ook twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgt een inspectie van de erewacht en treedt de ambassadeur met gevolg naar binnen. Bij het vertrek van de ambassadeur volgen opnieuw vier ereroffels.

RVD, nr. 173