Dinsdag 29 november: Noordwijk, Amsterdam, Den Haag en Amstelveen

De tweede dag van het staatsbezoek begon met een bezoek van Koning Filip aan ruimtevaartorganisatie ESA/ESTEC in Noordwijk. Koningin Mathilde en Koningin Máxima bezochten Kamers met Kansen in Amsterdam.

Kamers met Kansen

Koningin Máxima en Koningin Mathilde brachten een werkbezoek aan Kamers met Kansen in Nieuw-West in Amsterdam. Kamers met Kansen van welzijnsorganisatie Combiwel bereidt jongeren die voortijdig hun school hebben verlaten voor op een zelfstandig bestaan door hen een baan te bieden of  alsnog een diploma te laten halen.

Beeld: ©ANP / Frank van Beek
Koningin Máxima en Koningin Mathilde op bezoek bij Kamers met Kansen.

Vitalis in Den Haag

Aansluitend bezochten Koningin Mathilde en Koningin Máxima Vitalis in Den Haag. Vitalis richt zich op persoonlijke begeleiding van kinderen van vijf tot achttien jaar die zich in een kwetsbare positie bevinden.

Beeld: ©ANP / Frank van Beek
Koningin Mathilde en Koningin Máxima bij Vitalis.

Ridderzaal

Koning Filip en Koningin Mathilde kregen een lunch aangeboden in de Ridderzaal. Thema’s die per tafel werden besproken zijn duurzaamheid, logistiek, bouw & smart cities, fintech & investeringen, food & innovation, start-ups, lifescience & health.

Beeld: ©ANP / Bart Maat
Lunch in de Ridderzaal

CEO-rondetafelbijeenkomst

In de middag woonden Koning Filip en Koning Willem-Alexander de conclusies bij van een CEO-rondetafelbijeenkomst onder leiding van VNO-NCW en het Verbond van Belgische Ondernemingen. Daarnaast bezoekt Koning Filip de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie.

Beeld: ©ANP / Bart Maat
Koning Filip en Koning Willem-Alexander tijdens de CEO-rondetafelbijeenkomst.

Cobra Museum

Koningin Mathilde en Koningin Máxima bezochten in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen de tentoonstelling 'Pierre Alechinsky - post Cobra'.

©Robin Utrecht
Bezoek aan het Cobra Museum.

Muziekgebouw aan ‘t IJ

's Avonds boden koning Filip en Koningin Mathilde in het Muziekgebouw aan ‘t IJ een concert aan met onder meer het Nationaal Orkest van België en Ozark Henry.

©Robin Utrecht
Het Koninklijk gezelschap in het Muziekgebouw aan ‘t IJ.