Beeld: ©RVD

Staatsbezoek aan Indonesië

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brachten op uitnodiging van president Joko Widodo een staatsbezoek aan de Republiek Indonesië. Het bezoek vond plaats van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 maart.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de brede en hechte relatie tussen beide landen en stond in het teken van toekomstige samenwerking. Er werd onder meer aandacht besteed aan economie, natuurbehoud, cultuur en wetenschap en de vele banden die, onder meer op basis van het gedeelde verleden, bestaan tussen Indonesiërs en Nederlanders. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima werden bij hun bezoek begeleid door minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat leidden gelijktijdig een brede economische missie naar Indonesië om het potentieel voor economische samenwerking op het gebied van landbouw, gezondheid, maritieme industrie en kustbescherming, circulaire economie en watertechnologie te benutten. In totaal namen 130 bedrijven deel aan de diverse economische missies.

Welke plekken bezocht het Koninklijk Paar?