10 december Virtuele toespraak bij conferentie Cybersecurity en Inclusieve Financiering

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima houdt online een toespraak bij de openingssessie van de digitale FinCyber Conference on Cybersecurity and Financial Inclusion. Zij spreekt in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Koningin Máxima houdt online een toespraak
©RVD
Koningin Máxima spreekt tijdens de digitale conferentie Cybersecurity en Inclusieve Financiering.

Technologische innovaties in formele financiële diensten (fintech) bieden veel mogelijkheden om mensen toegang te geven tot een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen, pensioenen en digitale betaalmethoden. Wereldwijd kunnen nog altijd 1,7 miljard volwassenen geen financiële diensten gebruiken. Het meest achtergesteld zijn vrouwen, mensen met een laag inkomen en kleine boerenbedrijven en ondernemingen.

Koningin Máxima houdt online een toespraak
©RVD
Koningin Máxima en Kristalina Georgieva, de directeur van het Internationaal Monetair Fonds, tijdens de digitale FinCyber Conference on Cybersecurity and Financial Inclusion.

Koningin Máxima gaat in haar toespraak in op het belang van de ontwikkeling van veilige digitale publieke goederen die aansluiten bij de behoeften van de gebruikers om de risico’s tegen te gaan. Het gaat onder meer om de ontwikkeling van regelgeving voor de waarborging van cybersecurity, data privacy, veilige digitale identiteitsbewijzen en het stimuleren van digitale en financiële vaardigheden van gebruikers.