08 maart Virtuele openingstoespraak bij internationaal evenement over financiële gelijkheid

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima houdt op Internationale Vrouwendag een virtuele openingstoespraak bij het evenement ‘Call to Action for Reaching Financial Equality’. Het evenement gaat over financiële gelijkheid tussen mannen en vrouwen. 

Vergroot afbeelding Koningin Máxima
Beeld: ©UNSGSA
Koningin Máxima houdt een virtuele openingstoespraak bij het evenement ‘Call to Action for Reaching Financial Equality’.

Koningin Máxima houdt vandaag, op Internationale Vrouwendag, online een openingstoespraak bij het evenement ‘Call to Action for Reaching Financial Equality’. Het evenement van de Better Than Cash Alliance, UNCDF, Wereld Bank Groep en Women’s World Banking gaat over financiële gelijkheid tussen mannen en vrouwen #genderequality.

In haar toespraak moedigt Koningin Máxima regeringen en bedrijven aan om digitale inclusieve financiering voor vrouwen in te zetten als instrument voor economisch herstel na de pandemie.

Vergroot afbeelding Claudine Moore
Beeld: ©UNSGSA
Het evenement gaat over financiële gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Nog altijd hebben vrouwen minder toegang tot financiële diensten dan mannen. Dit belemmert hun kansen op ontwikkeling. De coronacrisis raakt de economische positie van vrouwen disproportioneel hard aldus UN Women. Uit hun onderzoek blijkt dat sinds de pandemie, wereldwijd 47 miljoen meer vrouwen en meisjes in armoede terecht zijn gekomen. Hiermee komt het totaal op 435 miljoen vrouwen en meisjes van alle leeftijden die minder dan 1,9 dollar per dag verdienen.

Koningin Máxima is speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Als UNSGSA zet zij zich wereldwijd in voor goede toegang tot en veilig gebruik van financiële diensten.