26 maart Toespraak bij webinar over financiële gezondheid

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima houdt als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) een toespraak bij een besloten webinar met de ‘Financial Health Working Group’ en private sector over financiële gezondheid en inclusieve financiering.

Financiële gezondheid is een wereldwijd begrip, maar wat wordt hier nu precies mee bedoeld en waarom is dit zo belangrijk? Uit diverse onderzoeken blijkt dat armoede, geldzorgen en schulden negatieve invloed hebben op de fysieke en mentale gezondheid van mensen. Hoe meet je nu of de financiële situatie van iemand gezond is? Welk beleid is nodig voor een positieve bijdrage aan de financiële gezondheid van mensen? Mede om een antwoord te krijgen op deze vragen vindt de webinar plaats. De ‘Financial Health Working Group’ is eind december 2020 ingesteld is op initiatief van Koningin Máxima in haar VN-functie om een visie te ontwikkelen op financiële gezondheid. In de werkgroep zitten organisaties uit de financiële- en ontwikkelingssector.

Koningin Máxima in paleis.
©RVD
Koningin Máxima woont een besloten webinar over financiële gezondheid bij vanuit Paleis Huis ten Bosch.

Sinds 2009 zet Koningin Máxima zich in haar VN-functie in om wereldwijd iedereen goede en veilige toegang te geven tot financiële diensten. Hiermee krijgen mensen meer kansen om te investeren in hun toekomst en een financiële buffer op te bouwen.

Ook in Nederland zet Koningin Máxima zich in op het thema financiële gezondheid, hierbij ligt de focus op onder meer financiële educatie, financiële fitheid, schuldhulpverlening en consumentenbescherming.