10 mei Viering muziekonderwijs in Gelderland en Overijssel

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Radio Kootwijk

Koningin Máxima is bij de viering van nieuwe en bestaande afspraken voor structureel muziekonderwijs op basisscholen in Gelderland en Overijssel in Radio Kootwijk. Naar aanleiding van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas presenteren de provincies nieuwe initiatieven en muziekakkoorden om meer muziekonderwijs in het lesprogramma van de basisschool op te nemen.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima in gesprek met kinderen
Beeld: ©Méér Muziek in de Klas / Sander van Glist
Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

In Gelderland vindt binnenkort op 80% van de scholen muziekonderwijs plaats. Tijdens het bezoek aan Radio Kootwijk wordt de vlag gehesen ter ere van de ondertekening van MuziekAkkoord Noord-West Veluwe voor 76 scholen.

In Overijssel is momenteel 25% van de scholen bezig met structurele muzieklessen op school. Een nieuwe stap is gezet met de ondertekening van MuziekAkkoord Zwolle door de elfjarige Esmee, in opdracht van alle betrokken partijen.

Vergroot afbeelding Groepsfoto kinderen.
Beeld: ©Méér Muziek in de Klas / Sander van Glist
De provincies presenteren nieuwe initiatieven en muziekakkoorden om meer muziekles in het basisonderwijs op te nemen.

Méér Muziek in de Klas voert 50 dagen campagne, voor de vijftigste verjaardag van Koningin Máxima, om aandacht te vragen voor meer muziekonderwijs op basisscholen. Op 16 mei wordt een muzikaal programma uitgezonden door AVROTROS met beelden van het bezoek en optredens van artiesten en schoolkinderen. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima bij viering muziekonderwijs
Beeld: ©Méér Muziek in de Klas / Sander van Glist
Tijdens het bezoek aan Radio Kootwijk wordt de vlag gehesen ter ere van de ondertekening van MuziekAkkoord Noord-West Veluwe.

Bij het bezoek zijn de geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.