06 oktober Werkbezoek aan Trimbos-instituut

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Utrecht

Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan het Trimbos-instituut in Utrecht, het landelijk Nederlands kennisinstituut voor geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke zorg. Dit jaar viert het instituut haar 25-jarig jubileum.

Koningin Máxima op werkbezoek bij het Trimbos-instituut, dat haar 25-jarige jubileum viert.
©Trimbos-instituut - Roy Borghouts
Koningin Máxima luistert naar een presentatie over het onderzoek van het Trimbos-instituut.

Met wetenschappelijk en toepassingsgericht onderzoek ontwikkelt en verspreidt het Trimbos-instituut kennis op het gebied van mentale gezondheid en het gebruik van alcohol, tabak en drugs. Het instituut zet zich in voor een mentaal gezonde samenleving, waarin mensen zo veel mogelijk regie hebben over hun eigen leven.

Tijdens het werkbezoek spreekt Koningin Máxima met onderzoekers over o.a. trends en ontwikkelingen omtrent mentale gezondheid, psychische aandoeningen en middelengebruik en hoe het Trimbos-instituut onderzoek doet. Ook wordt gesproken over jongeren en middelengebruik.

Koningin Máxima op werkbezoek bij het Trimbos-instituut, dat haar 25-jarige jubileum viert.
©Trimbos-instituut - Roy Borghouts
Koningin Máxima tijdens een overleg bij het werkbezoek aan het Trimbos-instituut.