07 april Bezoek Duin- en Bollenstreek

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Duin- en Bollenstreek, Zuid-Holland

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen een bezoek aan de Duin- en Bollenstreek. De streek kenmerkt zich door veelzijdigheid en contrasten, die centraal staan tijdens het bezoek. 

De Duin- en Bollenstreek ligt in het noorden van de provincie Zuid-Holland en is vooral bekend van de bollenteelt. Er wonen ruim 190.000 mensen verspreid over vijf gemeenten: Lisse, Teylingen, Hillegom, Katwijk en Noordwijk.

Lisse 

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima komen aan in Lisse voor hun bezoek aan de Duin- en Bollenstreek.
Beeld: ©RVD
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima komen aan in Lisse voor hun bezoek aan de Duin- en Bollenstreek.

Het Koninklijk Paar wordt ontvangen door de Commissaris van de Koning, Jaap Smit, bij voetbalclub FC Lisse. Maar liefst zeven clubs uit de streek spelen op het hoogste niveau van het amateurvoetbal, nergens anders in Nederland is dat aantal zo hoog. Inwoners van de diverse gemeenten zijn hier trots op en de clubs symboliseren de eigen gemeenschappen binnen de streek. De voorzitters van verschillende voetbalclubs spreken over het identiteitsgevoel van de clubs. 

Vergroot afbeelding Het Koninklijk Paar wordt ontvangen door de Commissaris van de Koning, Jaap Smit, bij voetbalclub FC Lisse.
Beeld: ©RVD
Het Koninklijk Paar wordt ontvangen door de Commissaris van de Koning, Jaap Smit, bij voetbalclub FC Lisse.

Teylingen

Het bezoek in Teylingen staat in het teken van de bollenteelt. 

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima krijgen tijdens hun bezoek aan de Duin- en Bollenstreek een rondleiding bij een telersbedrijf, met onder andere een broeierij en teelt op de velden.
Beeld: ©RVD
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima krijgen een rondleiding bij een telersbedrijf, met onder andere een broeierij en teelt op de velden.

Hillegom

In Hillegom bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een ondernemer die op een slimme manier de bollenvelden met toerisme verenigt. Zo is een speciaal tulpenveld aangelegd, met een wandelpad en fotogenieke objecten. Toeristen kunnen hier terecht om foto’s te maken, wat voorkomt dat de reguliere tulpenvelden te veel worden belast.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima poseren tijdens hun bezoek aan de Duin- en Bollenstreek in Hillegom op een speciaal tulpenveld met een wandelpad en fotogenieke objecten.
Beeld: ©RVD
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima poseren in Hillegom op een speciaal tulpenveld met een wandelpad en fotogenieke objecten.

Katwijk

Het Koninklijk Paar wordt in Katwijk ontvangen bij de unieke parkeergarage die is gebouwd onder het duin. Zij spreken daar kort met de voorzitters van de vier Oranjeverenigingen uit de kustplaats. Aansluitend bezoeken zij een strandhuisje en vindt in een strandpaviljoen een gesprek plaats over toerisme met vertegenwoordigers van de sector uit de hele streek. 

Vergroot afbeelding Het Koninklijk Paar bezoekt een strandhuisje op het strand van Katwijk tijdens hun bezoek aan de Duin- en Bollenstreek.
Beeld: ©RVD
Het Koninklijk Paar bezoekt een strandhuisje op het strand van Katwijk.
Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken tijdens hun bezoek aan de Duin- en Bollenstreek in een strandpaviljoen over toerisme met vertegenwoordigers van de sector uit de hele streek.
Beeld: ©RVD
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken in een strandpaviljoen over toerisme met vertegenwoordigers van de sector uit de hele streek.

Noordwijk

In Noordwijk bezoekt het Koninklijk Paar de plek waar een Space Campus wordt ontwikkeld. Ze ontmoeten hier startups die werken aan toepassingen van kennis en technologie uit de ruimtevaart in andere sectoren, zoals landbouw, veiligheid en zorg. Tenslotte vindt een gesprek plaats met vertegenwoordigers uit het spacecluster, over hoe de ontwikkeling van de campus kan worden gestimuleerd en het cluster zich verder kan versterken.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Provincie Zuid-Holland / Martijn Beekman
In Noordwijk bezoekt het Koninklijk Paar de plek waar een Space Campus wordt ontwikkeld.
Vergroot afbeelding
Beeld: ©Provincie Zuid-Holland / Martijn Beekman
De Koning en Koningin Máxima ontmoeten startups die werken aan toepassingen van kennis en technologie uit de ruimtevaart in andere sectoren, zoals landbouw, veiligheid en zorg.
Vergroot afbeelding
Beeld: ©Provincie Zuid-Holland / Martijn Beekman
Het Koninklijk Paar spreekt met vertegenwoordigers uit het spacecluster, over hoe de ontwikkeling van de campus kan worden gestimuleerd en het cluster zich verder kan versterken.