Prins van Oranje en Prinses Máxima bezoeken Vietnam, 28 - 31 maart 2011

RVD, 14 januari 2011, nr. 11: Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden brengen van maandag 28 tot en met donderdag 31 maart een officieel bezoek aan Vietnam.

Het paar wordt vergezeld door dr. H. Bleker, staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het Nederlandse bedrijfsleven brengt een parallel bezoek aan Vietnam.

Het bezoek is gericht op versterking van de betrekkingen tussen beide landen, met nadruk op de economische samenwerking. Vietnam is een opkomende markt in een dynamische regio, waar voor Nederland kansen liggen. Bij de handelsmissie staan de sectoren water- en deltatechnologie, agrotechnologie, maritiem, olie en gas en de sector transport en logistiek centraal.

De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, de heer J.J. Atsma, brengt in het kader van de Nederlands-Vietnamese samenwerking op het gebied van klimaatadaptatie en watermanagement in dezelfde periode een bezoek aan Vietnam.

Tijdens de bezoeken worden, deels gezamenlijk, gesprekken gevoerd met Vietnamese ministers en autoriteiten, seminars bezocht en bedrijfs- en werkbezoeken gebracht.