Koning spreekt met gedupeerden aardbevingen in provincie Groningen

Zijne Majesteit de Koning heeft donderdagmiddag 15 mei in Middelstum, gemeente Loppersum, met acht inwoners uit de provincie Noordoost-Groningen gesproken over de aardbevingen als gevolg van de aardgaswinning. Er werd ook gesproken over de toekomst van het gebied.

De Koning liet zich onder meer informeren over de stand van zaken, de gevolgen van de aardbevingen voor het dagelijks leven en de schade aan woonhuizen, winkels en openbare gebouwen. Naast persoonlijke verhalen uitten ook vertegenwoordigers van organisaties als de Groninger Bodem Beweging en de stichting Oude Groninger Kerken hun zorgen. Het gesprek werd bijgewoond door de Commissaris van de Koning in de provincie Groningen, de heer Van den Berg, de burgemeester van Loppersum, de heer Rodenboog en de burgemeester van de gemeente Eemsmond, mevrouw Van Beek. Het gesprek in Middelstum ging vooraf aan de start van de viering 400 jaar Rijksuniversiteit Groningen ( RVD-persbericht nummer 98, 2014 ).

Op 4 april 2013 sprak de Koning in Dorkwerd ook met deze mensen en organisaties over deze onderwerpen. ( RVD-persbericht nummer 81, 2013 ).

RVD, nr. 157