Staatsbezoeken aan Australië en Nieuw-Zeeland

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van de gouverneur-generaal van Australië een staatsbezoek aan Australië.

Het bezoek vindt plaats van 31 oktober tot en met 4 november. Op uitnodiging van de gouverneur-generaal van Nieuw-Zeeland brengen zij aansluitend van 7 tot en met 9 november een staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland. De bezoeken staan in het teken van de historische en brede bilaterale banden die Nederland heeft met Australië en Nieuw-Zeeland.

De Koning en Koningin Máxima worden bij hun bezoeken vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Er gaat gelijktijdig een brede economische missie naar Australië en Nieuw-Zeeland. Deze wordt in Australië geleid door minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en in Nieuw-Zeeland door minister Henk Kamp van Economische Zaken.

RVD, nr. 166