Staatsbezoeken aan Italië en Vaticaanstad

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Sergio Mattarella een staatsbezoek aan de Republiek Italië. Het voornemen is naast Rome ook Milaan in het noorden en Palermo in het zuiden te bezoeken.

Het Koninklijk Paar brengt tevens een staatsbezoek aan de Heilige Stoel in Vaticaanstad en wordt daarbij ontvangen door Paus Franciscus.

De bezoeken vinden plaats van 20 tot en met 23 juni 2017.

De Koning en Koningin worden bij hun bezoeken vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken. Parallel aan het staatsbezoek aan Italië vindt een brede economische missie plaats die onder leiding staat van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

In 2012 bracht president Napolitano een staatsbezoek aan Nederland.

RVD, nr. 36