Koningin Máxima bezoekt winnaar Appeltje van Oranje Stichting Buurtgezinnen.nl

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmorgen 24 augustus 2017 een bezoek gebracht aan de Stichting Buurtgezinnen.nl in Amerongen. De stichting is één van de drie winnaars van een Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds in 2017.

Beeld: ©ANP / Remko de Waal
Koningin Máxima met vertegenwoordigers van Stichting Buurtgezinnen.nl.

De stichting Buurtgezinnen.nl koppelt overbelaste gezinnen aan gezinnen die ondersteuning willen geven. Het vraaggezin en steungezin maken afspraken over de invulling zoals opvang voor de kinderen of naar een speeltuin gaan. Beide gezinnen gaan in principe een langdurige relatie aan. Met haar aanpak wil de organisatie bevorderen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien in hun eigen gezin en mogelijke uithuisplaatsing voorkomen. Buurtgezinnen.nl is actief in veertien gemeenten.
 
Koningin Máxima sprak met vertegenwoordigers van Stichting Buurtgezinnen.nl over de ontwikkeling van het initiatief, de aanpak, de benodigde partijen om het initiatief tot een succes te maken en de effecten op de (steun)gezinnen. Daarnaast heeft Koningin Maxima gesproken met enkele gezinnen en hun steungezinnen. Zij vertelden over hun ervaringen en wat dit voor elkaar oplevert in het dagelijks leven.
 
De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks door het Oranje Fonds toegekend aan drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Dit jaar won Stichting Buurtgezinnen.nl één van de drie Appeltjes van Oranje binnen het thema Krachtige Kinderen.
 
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.