Koningin Máxima bij presentatie jaarbericht 2017 ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering

Hare Majesteit Koningin Máxima is vrijdag 17 november in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering samen met de andere leden aanwezig bij de presentatie van het jaarbericht 2017 'Staat van het MKB'. De presentatie vindt plaats op de 'Dag van de Ondernemer' bij familiebedrijf Octatube in Delft.

Koningin Máxima bij Octatube in Delft.

De 'Staat van het MKB' wordt dit jaar voor de tweede keer uitgegeven door het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. In het jaarbericht zijn nieuwe cijfers van het CBS over het midden- en kleinbedrijf opgenomen, evenals het verhaal achter de cijfers en de ontwikkelingen binnen het MKB. Deze trendanalyse heeft betrekking op meer dan één miljoen ondernemingen in Nederland. Het jaarbericht heeft als doel om op een structurele manier inzicht te krijgen in de stand van zaken van het MKB. Het laat ook zien voor welke uitdagingen en mogelijkheden ondernemers staan.

De 'Staat van het MKB' wordt door de voorzitter van het Comité, de heer Goddijn, aangeboden aan staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Dit vindt plaats bij familiebedrijf Octatube in Delft. Het bedrijf bestaat uit een technisch ontwerpbureau en een productiebedrijf. Er worden architectonische constructies gerealiseerd met het accent op de toepassing van glas en staal.

De 'Dag van de Ondernemer' is een initiatief van MKB-Nederland. Deze dag is bedoeld om het ondernemerschap te vieren en ondernemers te bedanken voor hun durf en inzet. De Dag van de Ondernemer wordt in meerdere Europese landen gevierd op de derde vrijdag van november.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering is ingesteld door de minister van Economische Zaken. Het Comité zet zich in om het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf, met als focus het kleinbedrijf in Nederland, te versterken. Het Comité doet dit door kennis, ervaring en netwerken in te zetten. Een van de prioriteiten van het Comité is het inzichtelijk maken van de stand van zaken van het MKB en de uitdagingen waar het voor staat.

RVD, nr. 269