Koningin Máxima aanwezig bij werkconferentie SchuldenlabNL

Hare Majesteit Koningin Máxima woont woensdagmiddag 6 november in Utrecht de werkconferentie van SchuldenlabNL bij. Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is ook aanwezig. De Stichting SchuldenlabNL is een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen dat zich ten doel heeft gesteld Nederland schuldenzorgvrij te maken. 

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Hollandse Hoogte / Wesley de Wit
Koningin Máxima spreekt over het belang van samenwerking om problematische schulden te bestrijden en te voorkomen tijdens de werkconferentie van SchuldenlabNL.

Sinds de oprichting van SchuldenlabNL eind 2018 zijn er meerdere initiatieven in het leven geroepen om succesvolle lokale projecten rond armoede en schulden landelijk op te schalen om problematische schulden van kwetsbare doelgroepen in heel Nederland te voorkomen en op te lossen. Mensen zonder schuldzorg krijgen zo weer grip op hun financiële en persoonlijke situatie en kunnen hun toekomst weer positief tegemoet zien.

Koningin Máxima woont de werkconferentie ‘Doorpakken en opschalen voor een schuldenzorgvrij Nederland’ bij, waarin wordt teruggekeken op het afgelopen, eerste jaar van SchuldenlabNL. Ervaringsdeskundigen, partners en experts maken de balans op en verkennen hoe de ingezette koers versneld kan worden. Daarnaast houdt Koningin Máxima een toespraak over het belang van samenwerking om problematische schulden te bestrijden en te voorkomen. Staatssecretaris Van Ark spreekt over de Brede Schuldenaanpak van het kabinet en over de ambitie voor de komende periode.

Koningin Máxima bracht 22 februari 2018 een werkbezoek aan Schuldenlab070; een actieplatform opgericht door de gemeente Den Haag en Stichting Society Impact. De aanpak en werkwijze heeft geleid tot de oprichting van SchuldenlabNL dat in november 2018 in aanwezigheid van Koningin Máxima werd gelanceerd. In maart 2019 woonde Koningin Máxima de lancering bij van Schuldenlab Almelo.

RVD nr. 249