Prinses Beatrix en Prinses Margriet bij veertigjarig jubileum Dansersfonds ’79

Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Margriet der Nederlanden wonen donderdagavond 14 november 2019 in Amsterdam de 22ste editie bij van het Nederlands Balletgala van Stichting Dansersfonds ’79.

Prinses Beatrix en Prinses Margriet tijdens het Nederlands Balletgala van Stichting Dansersfonds ’79.

Het in 1979 door Alexandra Radius en Han Ebbelaar opgerichte Dansersfonds ’79 viert dit jaar zijn veertigjarig jubileum. Ter gelegenheid daarvan heeft het Balletgala van het fonds een extra feestelijk karakter.

Tijdens het Balletgala zijn onder meer uitvoeringen te zien van Het Nationale Ballet, Introdans, Nationale Balletacademie, Conny Janssen Danst en Scapino Ballet Rotterdam. Het gala begint met de uitreiking van twee aanmoedigingsprijzen voor veelbelovende dansers en een prijs van verdienste aan een danser of choreograaf.

Stichting Dansersfonds ’79 werd opgericht om dansers die vanwege leeftijdsredenen of blessures hun danscarrière moeten beëindigen, financieel te ondersteunen en om jonge dansers te stimuleren en ondersteunen. Eén van de middelen om fondsen te werven is het Balletgala.

RVD, nr. 253