Koningin Máxima bij viering muziekonderwijs in Limburg en Noord-Brabant

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagochtend 11 mei in Roermond de viering van nieuwe en bestaande afspraken voor structureel muziekonderwijs op basisscholen in Limburg en Noord-Brabant bijgewoond. Naar aanleiding van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas presenteerden de provincies nieuwe initiatieven en muziekakkoorden om meer muziekonderwijs in het lesprogramma van de basisschool op te nemen. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

De campagne ‘50dagenmuziek’ resulteert in veel nieuwe afspraken, voor Noord-Brabant werd vandaag MuziekAkkoord Goirle ondertekend. Tilburg en ’s-Hertogenbosch zijn met de voorbereidingen bezig, binnenkort is een derde van de Brabantse scholen bezig met muziekonderwijs. De 13-jarige DJ Quinten liet horen waar zijn provincie voor staat, OG3NE zong ‘You’ en ‘Somebody to love’ voor Koningin Máxima.   

Het MuziekAkkoord Limburg omvat al 346 scholen. Het nieuwe project ‘Meer Harmonie in de Samenleving’ brengt een verdieping aan in de regio Landgraaf, Brunssum en Kerkrade met de structurele inzet van vakdocenten. Het Limburgs Jeugdorkest Play the Beat zorgde voor een muzikale ontvangst, de 17-jarige Limburgse Sara Curfs droeg een gedicht voor. 

Méér Muziek in de Klas voert 50 dagen campagne, naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van Koningin Máxima, om aandacht te vragen voor meer muziekonderwijs op basisscholen. Koningin Máxima bezocht Roermond om de resultaten in Limburg en Noord-Brabant te bekijken. Op 16 mei wordt een muzikaal programma uitgezonden door AVROTROS met beelden van het bezoek en optredens van artiesten en schoolkinderen.

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs levert een bijdrage aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. De stichting vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.

Bij het bezoek zijn de geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

RVD, nr. 126