Koningin Máxima bij viering muziekonderwijs in Zuid-Holland en Zeeland

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 11 mei in de Keukenhof in Lisse de viering van nieuwe en bestaande afspraken voor structureel muziekonderwijs op basisscholen in Zuid-Holland en Zeeland bijgewoond. Naar aanleiding van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas presenteerden de provincies nieuwe initiatieven en muziekakkoorden om meer muziekonderwijs in het lesprogramma van de basisschool op te nemen. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Koningin Máxima werd in de Keukenhof ontvangen met een optreden van muziekambassadeur Wouter Hamel, die ‘What a wonderful world’ ten gehore bracht. Tijdens het bezoek stond de ondertekening centraal van de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Zuid-Hollandse Delta voor meer muzikale samenwerking. Jantien Westerveld, directeur van Méér Muziek in de Klas, onderstreepte hoe muziekonderwijs al verankerd is in onder meer Dordrecht, Rotterdam en Hoeksche Waard. Het Thomas Moore koor van PABO-studenten trad aansluitend op met ‘something inside so strong’.

De Zeeuwse ambassadeur van Méér Muziek in de Klas, Ben de Reu, maakte bekend dat het MuziekAkkoord Zeeland uit 2018 wordt uitgebreid met meer muziekonderwijs voor Zeeuws-Vlaanderen. De presentatie werd muzikaal omlijst door optredens van Zeeuwse kinderen en Dax Hovius, die ‘Blue suede Shoes’  ten gehore bracht.

De eerste stappen voor Méér Muziek in de Klas zijn ook gezet in Caribisch Nederland. Henco Cécilia, directeur van het Curaçaohuis, nam een Méér Muziek in de Klas-vlag in ontvangst om toe te werken naar structureel muziekonderwijs op de basisscholen van Curaçao.

Méér Muziek in de Klas voert 50 dagen campagne, naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van Koningin Máxima, om aandacht te vragen voor meer muziekonderwijs op basisscholen. Koningin Máxima bezocht Lisse om de resultaten in Zuid-Holland en Zeeland te bekijken. Op 16 mei wordt een muzikaal programma uitgezonden door AVROTROS met beelden van het bezoek en optredens van artiesten en schoolkinderen.

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs levert een bijdrage aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. De stichting vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.

Bij het bezoek zijn de geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

RVD, nr. 128