Koningin Máxima lanceert campagne ‘Grip op je geld’ van Geldfit.nl

Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van SchuldenlabNL, lanceert maandagmiddag 28 maart in het hoofkantoor van Eneco in Rotterdam de landelijke Geldfit campagne ‘Grip op je geld’. Geldfit.nl is een initiatief van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR) om mensen met financiële zorgen zo snel mogelijk van de juiste hulp te kunnen voorzien. Voorafgaand aan de lancering presenteren enkele grote energiemaatschappijen samen met NSR en SchuldenlabNL een actieplan om meer aandacht te krijgen voor financiële problemen door stijgende energieprijzen.

De campagne ‘Grip op je geld’ is een samenwerking van Geldfit.nl met ruim 100 gemeenten en 40 bedrijven. Op de website of via het landelijke telefoonnummer 0800-8115 van Geldfit.nl kunnen mensen anoniem een test invullen die inzicht geeft in hun financiële situatie en laat zien of men financieel gezond is. Afhankelijk van de situatie volgt er advies, variërend van online hulpmiddelen die mensen direct kunnen gebruiken, tot een gesprek met een Geldfit vrijwilliger in de buurt of een afspraak voor gemeentelijke schuldhulpverlening.

Het actieplan van de energiemaatschappijen Eneco, Essent, Greenchoice en Vattenfall is een gezamenlijk initiatief met NSR en SchuldenlabNL. Niet alleen de kosten voor het huishoudelijk gebruik van energie stijgen, de prijsstijging werkt ook door in bijvoorbeeld de dagelijkse boodschappen en benzinekosten. Doel van het actieplan is om mensen in een vroeg stadium te helpen als zij in de financiële problemen dreigen te komen en hen perspectief te bieden op een schuldenzorgvrije toekomst.

De NSR is opgericht in 2019 als samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen en zet zich in voor een financieel gezond Nederland. Het is één van de zeven schuldhulpmethoden die stichting SchuldenlabNL opschaalt. Deze stichting is in 2018 opgericht met als doel om Nederland schuldenzorgvrij te maken. Koningin Máxima is sinds 2022 erevoorzitter van SchuldenlabNL en was aanwezig bij de lancering van de Nederlandse Schuldhulproute in 2019.

RVD, nr. 86