Koninklijk Paar brengt economisch werkbezoek aan Californië en Texas

Zijne Majesteit de Koning* en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen een economisch werkbezoek aan Californië en Texas in de Verenigde Staten. Het bezoek vindt plaats van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 september in San Francisco en Silicon Valley (Californië) en Austin en Houston (Texas).

Het werkbezoek onderstreept de uitstekende economische betrekkingen tussen Nederland en Californië en Texas. Tijdens het bezoek staan onder meer trans-Atlantische samenwerking, klimaatverandering, energietransitie en gezondheidszorg centraal.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima worden bij hun bezoek begeleid door minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Ook minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,  minister Cijntje van Economische Ontwikkeling van Curaçao en staatssecretaris Heijnen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, nemen deel aan het bezoek.

Parallel aan het werkbezoek vindt een bedrijvenmissie plaats naar San Francisco en Los Angeles met bedrijven en kennisinstellingen uit de sectoren Life Sciences & Health en Urban Mobility & Cycling.

RVD, nr. 126

* De Koning zal niet deelnemen aan het werkbezoek aan Californië en Texas. Daartoe is besloten op medisch advies. De Koning is herstellende van een longontsteking.