Prinses Margriet viert 80e verjaardag met leden Koninklijke Familie bij Introdans

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden woont woensdagavond 15 februari ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag samen met leden van de Koninklijke Familie de voorstelling ‘Carmen.maquia’ van dansgezelschap Introdans bij in Apeldoorn. Zijne Majesteit de Koning, Hare Majesteit Koningin Máxima en prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn bij de voorstelling aanwezig. Ook Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Constantijn, Prinses Laurentien, Prinses Irene en Prinses Margarita en Hunne Hoogheden Prins Maurits, Prinses Marilène, Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita, Prins Floris, Prinses Aimée en hun kinderen wonen de voorstelling bij.

Introdans brengt een moderne bewerking van het klassieke operaverhaal. Tegen een zwart-wit decor – geïnspireerd door kunstenaar Picasso – vertelt de Spaanse choreograaf Gustavo Ramírez Sansano in ‘Carmen.maquia’ het verhaal over liefde en de vernietigende kracht van jaloezie. De dansvoorstelling toont een mengeling van moderne dans, flamenco en de paso doble.

RVD, nr. 18