Koning ontvangt Kring van Commissarissen van de Koning

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagmiddag 10 april 2024 op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag een vertegenwoordiging ontvangen van de Kring van Commissarissen van de Koning.

De Koning ontving Commissaris Van Dijk van de provincie Noord-Holland, Commissaris Heidema van de provincie Overijssel en Commissaris Smit van de provincie Zuid-Holland. De Koning gaat met enige regelmaat in gesprek met de Commissarissen van de Koning over actuele thema’s die spelen op provinciaal niveau. Dit keer werd er gesproken over de kwaliteit van het openbaar bestuur en het gezag van instituties.

De Commissarissen van de Koning zijn als vertegenwoordigers van de regering verantwoordelijk voor de leiding van de provincies en worden voor zes jaar benoemd door de Koning. Ze houden toezicht op het beleidsproces van hun provincie en staan in nauw contact met gemeenten, instellingen en organisaties. Ook hebben zij een rol in het (her)benoemingsproces van burgemeesters.

RVD, nr. 101