18 februari Koningin Máxima houdt videotoespraak bij Jaarconferentie Arise in Zuid-Afrika

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft maandag 18 februari in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling via een live videoverbinding een toespraak gehouden bij de derde jaarconferentie van Arise in Kaapstad.

Arise is een investeringsmaatschappij die aanbieders van financiële diensten in Sub-Sahara Afrika ondersteunt met advies en financiering. Het thema van de bijeenkomst is ‘Expanding Financial Inclusion for the young generation Z’. Uit cijfers van de Wereld Bank Groep blijkt dat wereldwijd 30% van de mensen in de leeftijd van 15-24 jaar oud geen toegang heeft tot financiële diensten. Koningin Máxima gaat onder meer in op het belang van financiële educatie en technologische innovatie om ook jongeren op een verantwoorde manier te laten aansluiten bij financiële diensten. 

Hoort bij